Çilekler // Strawberries

Yemek yapmayı bilmeyen, yeni yeni öğrenen biriyim. Ancaaaak tatlılar, kekler, turtalar, kurabiyeler ve niceleri hep benim ilgi alanımda :))) Uzun zamandır da güzel bloglar takip eder, güzel tarifler biriktiririm. Gel gelelim hepsi darma duman, biri bir defterin arasında, biri telefonda bir klasörde, kimi cebimde buruşuk bir kağıtta... Zorluk derecesi ne olursa olsun, sevdiğim tariflerin hepsini bir defterde toplamaya karar verdim ♥ Bu kararı verince, madem tarifi yazıyorum elim değmişken bir de tatlının kendisini yapayım dedim.


 İlk tarif çilekli magnolia puding olacaktı elbette! Artık defalarca yapmaktan tarifi ezberlemiş olsam da, defterimin ilk sayfasına eklemezsem olmazdı. Sütlü tatlı hastası biri olarak, tarifi Smilena's World bloğunda görür görmez yapmaya karar vermiştim. İçeriği hafif, görüntüsü muhteşemdi. Ayrıntılı tarif ve sunumu için siz de mutlaka ziyaret edin. Ben biraz aceleci ve üşengeç olduğum için çilekleri ve burçak bisküvileri rondodan geçirip kaşık kaşık katmanlara koyuyorum. Kafama göre ceviz ya da fındık da ekliyorum. 
Ben tarife göre şekeri biraz daha az koyuyorum, çünkü ailecek az tuz ve az şeker seviyoruz. Bu fotoğraf çekiminin ardından, yeni okumaya başlayacağım kitabı elime alıp biraz dinlenmeye kalkıştım ama Sude yine yerinde duramadı... "Abla biz bu tatlılardan yiyemicez şimdi, baksana çilekler nasıl güzel koktu" diyerek milkshake talebinde bulundu.
Çilekli milkshake denemesi de yaptık haliyle. O da fena olmadı. Küçük bir sürahi içine sığacak kadar, elimizde kalan süt+sade dondurma+buz ve köpük için bir kaşık pudra şekerini, yine rondo marifetiyle shakeledik:))  Atla deve değil zaten, oranları kendi damak zevkinize göre ayarlarsınız, çalkalar köpürtürsünüz...
En sonunda milkshake yudumlayarak bir şeyler okuma ve çizme şansım oldu ve dinlendim... Evdeki çilek kokusu eşliğinde günü bitirmiş olduk.








3 comments:

journey of my hands said...

gidip rondo almam lazım...çilekte bitti...nutellaya bandırdım hepsini...yaptığına bak,oldumu şimdi...aklıma sokuşturdun,kesin yapmam lazım:)

There and Here said...

Nutellaya bandırılan çileğin tadı da apayrıdır ama yaaa... sen kafaya koyduysan kesiiin yaparsın :)))

projecantasi said...

Bende de rondo var çilek yok nutella yok :))) Bu kadar da iştahlandırıcı anlatılmaz ki :)
Sibel' cim sen yaparsın birşeyler ;)