Bahce // Garden

Yaşasın papatyalar ve kırçiçekleri!!!! Klişe ve romantik bir ruh haline sokuyor beni bahar ne yalan söyleyeyim. Bahçede babamın bulduğu bu eski sandalyeyi görünce tutmasın beni kimse diyerek, tepsimi kucağıma aldığım gibi indim aşağıya. Sude resim yarışmasına katılacağı için, biraz alışveriş yapmıştım. Karton, duralit, kıskaç vb. Sonra kıskandım tabii kendime de aldım :)))



Peki kendime neler aldım? Uzun zamandan beridir içimde farklı şeyler yapma isteği vardı. Kırtasiyenin rafında, kıyıda köşede kalmış bir ince siyah defter gördüm. Neden olmasın?dedim. Hep beyaz üzerine tonlarca renk boca ediyoruz... Hatırlıyorumda ilk siyah zemin üzerine çalıştığımda ilkokul 3. sınıftaydım. Anneler günü ile ilgili bir resim yapmam gerekiyordu ve karton çok dokuluydu. Elimdeki boyalar Monami'nin yağlı pastelleri olunca, dehşetle kartona bakakaldım. Delik deşik bir görüntü! Sonra kocaman iki figür çizmeye karar verdim. Anne ve çocuk birbirine sıkıca sarılmıştı. Böylelikle o dokulu görünüm göze batmayacaktı. O resimle 2.'lik ödülü almıştım ve gerçekten çok şaşırmıştım. Hayatımda resimle ilgili bu kadar zorlandığımı hiç hatırlamıyorum. Geçmişte, 9 yaşında yaşadığım bu deneyim, o dakika kırtasiyede çatt diye aklıma geldi. Hayat ne garip.

 
Aldığım defter;  Lutart Academie / Black Sketch Pad olarak geçiyor. Yani siyah eskiz defteri diyebilirsiniz. A5 boyutunda (A4'ün yarısı), 160 gr ve 12 sayfa. Çizim yapmak için aldığınız defterlerde bu bilgiler önemli. Neden önemli, kullanacağınız malzemeyi ona göre seçiyorsunuz çünkü :) Bende geçmişte edindiğim deneyimlerin ışığında, kırtasiyenin içinde çılgınlar gibi koşturarak kendime gayet basit iki malzeme seçtim. Projem kafamda şekillendi. Bu sayfalar beyaz ve gold kalemler ile canlanacak.

 Bu kalemleri bulmanız çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum. Kalemleri Marvy/Gel Excel/Reminisce 1.0 diye aratarak internetten inceleyebilirsiniz.
 Daha sonra Toyz Shop'a uğradım aynı gün içinde. Bana oyuncak ve kırtasiye olsun zaten. Almasam bile onları inceleyip kurcalamaya doyamıyorum. Özellikle Monster High bebekleri son dönemde favorim. Neyse Toyz Shop'ta dolanırken bu maskeleme bantlarını gördüm. Fiyatları dehşet uygundu ama çeşit azdı. Hemen 2 paketi attım torbaya :))
 Nitekim bahçede takılırken Sude hemen DIY olaylara daldı bile. Ben bunlarla bir sürü şey kaplarım abla nolur hemen çek bitsin dedi. Eh peki dedim... Eiffel Tower'lılar onun oldu. Pembe leopard desenli de... Klasik kardeş paylaşmaları. Yoksa olay çıkıyor evde.
 Yanımızda makas bile yoktu. Kolay yırtılabilir oldukları için, elimizdeki kıskaçları kapladık hemen. Sonuç akılalmaz mutluluk :)))
Bahçeye inerken, "çizim yapıcam biraz aşağıda" diyince, Sude de kendi defterini almış. Arctic Monkeys delisidir kendisi, D&R'da bulmuş defteri. Üstündeki doodle'lara bayıldım!
Sonra da abla kardeş oturduk bişiler çizdik, ama bi olmadı! Sıkılıp çiçek toplamaya vurduk kendimizi. Çiçeklere kıyamama gibi bi durumum vardır benim. Üzülürüm, dalında güzeldir derim ama ertesi gün zaten hava tarumar etti çiçekleri... Bir yağmur, bir fırtına. Sude'nin ısrarlarıyla yine toplayıp vazoladık :)
Siyah defterimin içindeki dünyayla sizi tanıştırmak üzere, goodbye!

2 comments:

ben Raif said...

Dünya'nın en huzur/mutluluk verici blog yazıları listesi gibi bir şey varsa, bu yazın listeye ilk sıralardan girmeli :)

There and Here said...

Raif teşekkürler, biz son derece huzurlu ve mutluyduk gerçekten. Demek yazarak yansıtabilmişim :)) Ne mutlu bana!